Wie zijn wij?

HartVitaal is geboren uit het succesvolle Glucosamine.com. En vanuit dezelfde gedachte: een handvol voedingsupplementen, die zinvol, veilig en betaalbaar zijn.

Over ons

Voedingssupplementen worden tegenwoordig op elke hoek van de straat aangeboden. Het aantal verschillende supplementen is niet te overzien. Kan de relatieve leek hier nog wijs uit worden? Ik denk het niet.

Vaak is er voor bepaalde toepassingen een groot scala aan voedingssupplementen beschikbaar. Heel veel supplementen zijn echter nutteloos of zelfs gevaarlijk (sommige afslankpillen) en worden met veel tamtam verkocht.

Zo’n 15 jaar geleden ontdekte ik als student inspanningsfysiologie dat voor sommige supplementen wel degelijk geldt dat ze heel nuttig kunnen zijn. Mijn interesse werd gewekt voor een bijzonder supplement dat het kraakbeen in de gewrichten beschermt: glucosamine. Dit supplement was destijds in Nederland nog relatief onbekend maar is nu een doorslaand succes.

Naast de gezondheid van de gewrichten blijkt ook de gezondheid van het hart- en vaatstelsel heel goed te ondersteunen met voedingssupplementen. Na een uitgebreide studie van de wetenschappelijke literatuur heb ik een beperkt aantal stoffen / ingrediënten geselecteerd. Hiermee heb ik een handvol supplementen samengesteld. De selectie heeft plaatsgevonden aan de hand van de volgende criteria:

  • Het supplement moet een goede wetenschappelijke onderbouwing hebben
  • De fysiologische werking moet voldoende zijn aangetoond
  • Het supplement moet veilig in gebruik zijn
  • Het supplement moet alleszins betaalbaar zijn
  • Er mogen weinig medicijn interacties zijn en deze moeten goed gedocumenteerd zijn

Deze selectie heeft geleid tot de volgende 4 supplementen:

Coenzym Q10
Magnesium & Taurine
Natural Multi
Omega-3

Dat coenzym Q10, omega-3, magnesium en multivitamine door de selectie kwamen, heeft mij niet verbaasd. Ze behoren al vele jaren tot de meest populaire supplementen wereldwijd. Mensen blijven ze gebruiken vanwege hun goede ervaringen. De combinatie van het aminozuur taurine met magnesium is minder bekend, maar wint ook steeds meer terrein.

Mocht u een of meer van deze supplementen gaan gebruiken, dan hoor ik graag hoe uw ervaringen zijn!

 

Met vriendelijke groet,
Drs. Kris Kuiper – Inspanningsfysioloog

 

Bedrijfsgegevens

- HartVitaal is een handelsnaam van Souplesse Supplements BV.
- KvK-nummer: 52883876
- BTW-nummer NL 8506.47.253 B01
- Bankrekeningen: NL33 INGB 0008 4533 64 (Nederland) en BE50 7330 2445 2518 (België).
- Adres: Fahrenheitstraat 7, 6662 PZ Elst (Gld). Openingstijden: werkdagen 10-17 uur.
- Tel: 026-3894777
- Fax: 026-3894778
- E-mail: info@hartvitaal.nl