Bel ons

026-3894777
Sluiten
Effectief. Zuiver. Betaalbaar.Lees hier waar wij voor staan

Omega-3

 • Omega-3

 • (7)
 • 180 capsules à 1000 mg
 • De omega-3 vetzuren EPA en DHA dragen bij aan het normaal functioneren van het hart en de hersenen
 • Ze dragen ook bij aan het behoud van het gezichtsvermogen
 • Nederlands kwaliteits-product (Marinol)
 • Eén capsule levert 360 mg EPA en DHA.
 • Aantal
  -
  +
Omega-3
1 x €26,90
3 x €24,90
6 x €23,90
12 x €22,90
Prijs 1 stuk
€26,90
Vanaf 3 stuks
€24,90
Vanaf 6 stuks
€23,90
Vanaf 12 stuks
€22,90
Aantal:
-
+
thttht 28 februari 2025


Op voorraad

Inhoud

180 capsules à 1000 mg visolie. Een pot gaat bij de aanbevolen dagelijkse dosering (2 capsules per dag) drie maanden mee.

Analyse per capsule à 1000 mg visolie:

- Gehalte omega-3 vetzuur EPA (eicosapentaeenzuur): 210 mg*
- Gehalte omega-3 vetzuur DHA (docosahexaeenzuur): 150 mg*
- Vitamine E (natuurlijke gemengde tocoferolen): 3 mg (30% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid)

 * Gegarandeerde minimumwaarde

Dosering

De aanbevolen dagdosering bedraagt 2 capsules, naar keus in één keer of verdeeld over de dag innemen. Maximale dosering van 6 capsules per dag niet overschrijden.
 
Voedingssupplementen dienen niet te worden gebruikt als vervanging van een gevarieerde voeding.

Ingrediënten

Visolie (merk: Marinol), visgelatine (capsulewand), plantaardige glycerol (capsulewand), natuurlijke gemengde tocoferolen (anti-oxidant).

De omega-3 vetzuren EPA en DHA dragen bij aan het normaal functioneren van het hart en de hersenen, een normale bloeddruk en aan het behoud van het gezichtsvermogen.

De omega-3 vetzuren EPA en DHA uit visolie:

 • dragen bij aan het behoud van een normale hartfunctie bij een dagelijkse dosering van 250 mg EPA + DHA (overeenkomend met ongeveer 1 capsule Omega-3).
 • dragen bij aan het behoud van normale triglyceriden-waarden in het bloed bij een dagelijkse dosering van 2000 mg EPA + DHA (ongeveer 6 capsules).
 • dragen bij aan het behoud van een normale bloeddruk bij een dagelijkse dosering van 3000 milligram EPA + DHA (ongeveer 8 capsules)

Het omega-3 vetzuur DHA uit visolie:

 • draagt bij aan het behoud van een normale hersenfunctie bij een dagelijkse dosering van 250 mg DHA per dag (ongeveer 2 capsules).
 • draagt bij aan het behoud van een normale oogfunctie (‘gezichtsvermogen’) bij een dagelijkse dosering van 250 mg DHA per dag (ongeveer 2 capsules).
 • draagt bij de normale hersenontwikkeling en oogontwikkeling van een foetus en kind dat borstvoeding krijgt wanneer de moeder dagelijks 200 mg DHA consumeert in aanvulling op de aanbevolen dagelijkse inname van 250 mg EPA en DHA (dit is opgeteld een hoeveelheid overeenkomstig met ongeveer 2 capsules Omega-3).


Veilige dosering

De Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid (EFSA) stelt dat een dosering van 5000 mg EPA + DHA niet moet worden overschreden (ongeveer 13 capsules). Ons standpunt is dat niet meer dan 6 capsules dagelijks moet worden gebruikt zonder overleg met een arts. Het algemene advies van Glucosamine.com voor gebruik van Omega-3 visolie is 2 capsules per dag. Deze dosering EPA en DHA draagt bij aan behoud van normale hartfunctie, normale hersenfunctie en het normaal functioneren van de ogen.

Advies Gezondheidsraad 

De regelmatige consumptie van vette vis wordt aanbevolen door de Nationale Gezondheidsraad. De reden hiervoor zijn de essentiële vetzuren EPA en DHA die in visolie voorkomen. De Europese Voedselveiligheid Autoriteit (EFSA) stelt dat de dagelijkse inname van 250 mg EPA en DHA bijdraagt aan het normaal functioneren van het hart.

Ondanks het positieve advies van de Gezondheidsraad en de stellingname van de EFSA eet niet iedereen vis. Sommige mensen staat de smaak van vis niet aan. Anderen zijn (terecht) bezorgd om de vervuiling van vette vis uit zeeën en kwekerijen. De vis kan hoge concentraties kwik, PCB’s, dioxinen en andere giftige stoffen bevatten.

Veel mensen kiezen vanwege het gemak, de afwezigheid van een vissmaak of vanwege de zuiverheid voor het gebruik van visolie in capsules. Omdat de eerder genoemde vervuiling vooral in de olie achterblijft, is het zaak een zo schoon mogelijke visolie te gebruiken. Het product Omega-3 van HartVitaal bevat een olie die geproduceerd is met het accent op zuiverheid: Marinol™.

De voordelen van Omega-3 van HartVitaal

 • Een merk-visolie (Marinol) gewonnen uit speciaal geselecteerde vis met een reeds van nature laag gehalte aan zware metalen, dioxinen, PCB’s en andere vervuilingen. Door toepassing van een aanvullend grondig zuiveringsprocédé wordt het laagst mogelijke niveau aan vervuilende stoffen gerealiseerd.
 • Hoge concentratie omega-3 vetzuren: 480 mg Omega-3 vetzuren per capsule waarvan 210 mg EPA en 150 mg DHA.
 • Een prijsniveau dat veel lager is dan wat gebruikelijk is voor een kwaliteitsolie. De prijs is zelfs vergelijkbaar met de laagst geprijsde standaard visoliën. Kwantumkortingen vanaf 3 stuks.
 • Levering in capsules van visgelatine.
 • Vrijwel vrij van vissmaak en -geur!

Zuiverheid

De vis waaruit de visolie is gewonnen betreft voornamelijk ansjovis. Deze wordt gevangen in de Stille Oceaan voor de kust van Zuid-Amerika. De Stille Oceaan is in vergelijking met andere zeeën niet erg vervuild. Hierdoor is ook de visolie schoon. De binnengekomen visolie wordt geconcentreerd en gezuiverd waarna het eindproduct Marinol wordt gecontroleerd. Het uiteindelijke resultaat is een visolie met het laagst mogelijke niveau aan vervuilende stoffen.

Glucosamine.com laat zelf de visolie nog eens controleren door een onafhankelijk laboratorium (NutriControl) op de aanwezigheid van zware metalen en andere schadelijke stoffen als dioxines. Die concentraties blijken zo laag te zijn dat ze óf niet detecteerbaar zijn óf zeer ver onder de toegestane limiet zitten.

Als het op zuiverheid aankomt, dan vormt de visolie van Glucosamine.com een veilig alternatief voor vis. Zo bevat bijvoorbeeld zalm relatief veel dioxines. Het gehalte is in sommige gevallen zelfs zo hoog dat enkele porties al de maandelijkse inname-limiet van dioxine bevatten! Ter vergelijking: u zou van onze visolie elke dag enkele duizenden softgels moeten nemen voordat u aan de inname-limiet van dioxines komt.

Hogere concentratie

Marinol heeft een hogere concentratie goede vetzuren dan standaard-visoliën. Per softgel van 1000 mg bevat het gemiddeld 360 mg EPA en DHA. Voor een standaard-visolie is dat ongeveer 275 mg.

De hoge concentratie is bereikt met behulp van een zo natuurlijk mogelijk (enzymatisch) proces. Oliën met een nog hoger gehalte EPA en DHA worden meestal verkregen met behulp van een chemisch proces. Daarvan zijn wij geen voorstander; wij kiezen voor een zo natuurlijk mogelijke olie.

Mogelijke neveneffecten

Bij de geadviseerde doseringen zijn er voor Omega-3 (visolie) geen neveneffecten bekend.

Contra-indicaties en waarschuwingen

Bij de geadviseerde doseringen zijn er geen negatieve interacties van medicijnen met Omega-3 (visolie) bekend.

Houdbaarheid

Omega-3 is houdbaar t/m 28 februari 2025